İPhone'da FaceBook Hesabını Geçici veya Kalıcı Olarak Silme

16 Ekim 2019Nicole Jones

Sonunda Facebook'tan gizlilik verilerinin ihlali ile ilgili hayal kırıklığınız varsa ve Facebook hesabınızı iPhone'da kalıcı olarak silmek istiyorsanız veya sosyal medya ile denediyseniz ve Facebook hesabınızı bir süre için devre dışı bırakmak istiyorsanız, bunu başarmak zor değildir. Burada, iPhone'da Facebook hesabını geçici veya kalıcı olarak nasıl hızlı bir şekilde sileceğinizi sizinle paylaşacağız. Hesabınızı sildikten ve uygulamayı kaldırdıktan sonra Facebook veri parçalarını silmeniz de önerilir.

İPhone'da FaceBook Hesabını Silme

Bölüm 1. iPhone'da Facebook Hesabı Geçici Olarak Nasıl Devre Dışı Bırakılır

Facebook'tan geçici olarak kurtulmak istiyorsanız, iPhone'da Facebook hesabınızı aşağıdaki adımlarla kolayca devre dışı bırakabilirsiniz. Geri dönmek istediğinizde, sadece Facebook'ta tekrar oturum açarak hesabınızı etkinleştirmeniz yeterlidir.

İPhone'da Facebook hesabını devre dışı bırakırsanız ne olur?

  • Kullanıcılar zaman çizelgenizi göremez veya sizi arayamaz.
  • Gönderdiğiniz mesajlar gibi bazı bilgiler başkaları tarafından görülebilir.
  • Facebook arkadaşlarınızın arkadaş listesinde hala görünürsünüz.
  • Facebook hesabınızı istediğiniz zaman yeniden etkinleştirebilirsiniz.

Nasıl ilginizi çekebilir Facebook'ta kişi ara.

İPhone'da Facebook Hesabını Devre Dışı Bırakma Adımları

1 Adım.
İPhone'unuzu Facebook uygulamasını başlatın.
2 Adım.
Dokunun Daha düğmesine basın (üç satır).
3 Adım.
Ayarlar ve Gizlilik> Hesap Ayarları> Kişisel Bilgiler> Genel> Hesabı Yönet'e gidin.
Hesap
4 Adım.
Şimdi seç Devre dışı bırakmak Hesap seçeneğinin altında.
Devre dışı bırakmak
5 Adım.
Parolanızı girmeniz istenir. Şifrenizi girin ve Facebook'ta Facebook hesabınızı devre dışı bırakmak istediğinizi onaylamak için Devam'a dokunun.

Facebook Messenger'ı kullanmaya devam etmek istiyorsanız, iPhone'da Facebook hesabınızı devre dışı bıraktığınızda lütfen Messenger'ınızı aktif tutun veya oturum açın.

Bölüm 2. iPhone'da Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silme

Facebook hesabını iPhone'unuzda kalıcı olarak silmeyi düşündüyseniz, doğrudan bir yöntemle kolayca silebilirsiniz. Ancak, Facebook hesabınız kalıcı olarak silindikten sonra bu işlemin geri döndürülemez olduğunu unutmayın. Hesabınıza ve daha önce Facebook'a yüklediğiniz tüm verilere erişmenin bir yolu yok.

Facebook hesabınız kalıcı olarak silinirse ne olur?

  • Artık Facebook hesabınızı yeniden etkinleştiremezsiniz.
  • Profiliniz, fotoğraflarınız, videolarınız, yayınlarınız ve eklediğiniz diğer her şey kalıcı olarak silinecek.
  • Artık Facebook Messenger'ı kullanamazsınız.
  • Gönderdiğiniz mesajların kopyası arkadaşlarınızın gelen kutularına kaydedildiğinden, arkadaşlarınıza gönderdiğiniz bilgiler onlar tarafından görülebilir.

Facebook hesabını kalıcı olarak sildikten sonra eklediğiniz tüm Facebook verilerine erişiminizi kaybedeceğiniz için, önemli Facebook mesajlarını, fotoğraflarını, videolarını ve daha fazlasını önceden yedeklemeniz önerilir. Kullanabilirsiniz FoneLab iOS Veri Yedekleme ve Geri Yükleme işi yapmak. İPhone / iPad / iPod verilerini seçici olarak yedeklemenize ve geri yüklemenize yardımcı olmak için en iyi seçimdir (iOS 15 desteklenir).

Önemli Facebook verilerini yedeklemek için aşağıdaki ayrıntılı adımları kontrol edin.

1 Adım.
Aiseesoft FoneLab'ı bilgisayarınıza indirin ve kurun. İOS Veri Yedekleme ve Geri Yükleme bölümünü seçin.
2 Adım.
İOS Veri Yedekleme'yi seçin.
iOS Veri Yedekleme ve Geri Yükleme
3 Adım.
İPhone'unuzu USB kablosuyla bilgisayara bağlayın ve yazılımın cihazınızı algılamasını bekleyin.
Cihazı Bağla
4 Adım.
İPhone'unuz algılandıktan sonra, Başlat düğmesini tıklayın ve yedeklemek istediğiniz Facebook verilerini seçin. Sonra tıklayın Sonraki Yedekleme dosyalarını bilgisayarınıza kaydetmek istediğiniz klasörü seçin ve yedekleme işlemini başlatın.
Veri Seç

Önemli Facebook verilerini yedekledikten sonra, iPhone'unuzdaki Facebook hesabını kalıcı olarak silmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

İPhone'da Facebook hesabını kalıcı olarak silme adımları

1 Adım.
Facebook web sitesini ziyaret edin ve Safari veya iPhone'unuzdaki başka bir web tarayıcısı ile hesabınızda oturum açın.
2 Adım.
Başarılı bir şekilde oturum açtıktan sonra, lütfen aynı tarayıcıda https://www.facebook.com/help/delete_account sayfasını ziyaret edin.
3 Adım.
Üzerine dokunun Hesabımı sil. Facebook hesap şifrenizi girmek için talimatları izleyin ve Captcha'yı yazın. Son olarak Facebook'ta iPhone hesabınızı kalıcı olarak silmek için Tamam'ı tıklayın. Şimdi Facebook hesabınız silinmek üzere planlanacak.

Fikrinizi değiştirdiyseniz, silme işlemini 30 gün içinde iptal edebileceğinizi lütfen unutmayın. 30 gün sonra Facebook hesabınız ve tüm bilgiler kalıcı olarak silinecektir.

Silme işleminin başlangıcından itibaren Facebook'un gönderdiğiniz tüm şeyleri silmesi 90 güne kadar sürer. Tüm bilgiler silindiğinde, Facebook kullanan diğer kişilerin Facebook bilgilerinize erişimi olmayacaktır. Ancak bir felaket, yazılım hatası veya başka bir veri kaybı olayı durumunda veya yasal sorunlar, ihlal ihlalleri veya hasar önleme çabaları gibi durumlarda Facebook tüm bilgilerinizi yedek depoda tutar.

İhtiyacınız olabilir: Nasıl Silinir Twitter or Whatsapp İPhone'da Hesap ve Veriler

Bölüm 3. Facebook Veri Parçalarını Silme

Facebook Hesabını kalıcı olarak sildikten ve bu uygulamayı iPhone'unuzdan kaldırdıktan sonra, iPhone'unuzda kalan ve özel bilgilerinizi içeren Facebook veri parçaları olmaya devam edecektir. Dahası, bu görünmez veri parçaları depolama alanınızı tüketmeye devam edecektir. Nowadyas, piyasada profesyonel veri kurtarma araçları var silinen Facebook mesajlarını kurtar. Bu nedenle, gizliliğinizi korumak ve iPhone depolama alanınızı boşaltmak istiyorsanız Facebook veri parçalarını iyice silmek daha iyi olur. Aiseesoft FoneSilgi bu tür veri parçalarını hızlı ve güvenli bir şekilde silmenize yardımcı olabilecek bir iOS veri silme aracıdır. Bu güçlü yardımcı program iPhone içeriğini ve ayarlarını kalıcı olarak ve tamamen silebilir, gizliliğinizi korumak için özel verilerinizi tamamen silmek için üç silme seviyesi sağlanır.

Facebook veri parçalarını kalıcı olarak silme adımları

Facebook uygulamasını iPhone'unuzdan kaldırdıktan sonra, en kısa sürede Facebook veri parçalarını silmek için lütfen aşağıdaki adımları izleyin.

1 Adım.
Aiseesoft FoneEraser'ı bilgisayarınıza indirin ve kurun.
2 Adım.
FoneEraser'ı başlatın, iPhone'unuzu USB kablosuyla bilgisayara bağlayın.
Sosyal medya
3 Adım.
İPhone'unuz bu veri silme aracı tarafından otomatik olarak algılandıktan sonra, ihtiyacınıza göre silme seviyesini seçin.
seviye
4 Adım.
Silme seviyesini seçtikten sonra, Facebook veri parçalarını ve postalar, kişiler, mesajlar, fotoğraflar ve daha fazlası gibi diğer istenmeyen verileri iPhone'dan kalıcı olarak silmek için “Başlat” düğmesine tıklayın.
silme

Bir süre bekleyin, tüm Facebook veri parçaları iPhone'unuzdan kalıcı olarak silinecektir.

Sonuç

Bu yazıda Facebook hesabını geçici olarak nasıl devre dışı bırakacağımızı veya iPhone'da Facebook hesabını kalıcı olarak nasıl sileceğimizi paylaştık. Ayrıca bir Facebook hesabını geçici ve kalıcı olarak silme arasındaki farkı da bilirsiniz. Ayrıca, hesabı kalıcı olarak silmeden önce önemli Facebook verilerini yedeklemeniz ve hesabı iPhone'da kalıcı olarak sildikten sonra Facebook veri parçalarını silmeniz gerekir.

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Mükemmel

Derecelendirme: 4.9 / 5 (106 oylarına dayanarak)Bizi takip edin

Disqus SimgesiYorumunuzu bırakın ve tartışmamıza katılın

Mac Hata Kodu

1. Facebook'ta Kişi Ara 2. Facebook Kapak Fotoğrafları / Video Maker 3. iPhone'da Silinmiş Facebook Mesajlarını Kurtar 4. Silinen Kişileri Kurtar 5. Silinen Facebook Videolarını Kurtarın 6. Facebook'tan Silinen Fotoğrafları Kurtarın 7. Yeni Facebook Notlarını Kullanın 8. En İyi Facebook Messenger Çağrı Kaydedici 9. Facebook Video Sohbeti kaydedin
iPhone Veri Kurtarma kutu

Şimdiye kadarki en iyi iPhone veri kurtarma yazılımı, kullanıcıların iOS cihaz, iTunes / iCloud yedeklemesinden kayıp iPhone / iPad / iPod verilerini güvenli bir şekilde kurtarmasına izin veriyor.

Başa dönün